İçtihatlarla Sigorta Hukuku ve Trafik Kazasından Kaynaklanan Tazminat Davaları A. Şahabettin Sertkaya, Dilem Aksoy Karakaya  - Kitap
İçtihatlarla

Sigorta Hukuku ve Trafik Kazasından Kaynaklanan Tazminat Davaları

1. Baskı, 
Mart 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1584
Barkod:
9786258092479
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türk Ticaret Kanunu'nun altıncı kitabında yer alan sigorta hukuku, gerçek ya da tüzel kişilerin özel veya iş hayatlarında karşılaştıkları olumsuzluklara karşı güvence altına almak için sigorta alanında faaliyet gösteren kurumlarla hukuki ilişkisini düzenlemektedir. Günümüzde bu alanda düzenlenen sözleşmeler çok genişlemiş, bu genişleme aynı anda birçok sorunu da beraberinde getirmiştir.
Sigorta sözleşmeleri kapsamlı sözleşmelerdir. Sözleşmenin tarafları aralarında uyuşmazlık çıktığında 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 1401 ilâ 1520 maddelerinde yer alan düzenlemeler ile sigorta poliçesinin türüne göre sigorta genel şartları, ilgili yönetmelik, tebliğler ve varsa Bakanlar Kurulu kararları kapsamında çözüme ulaştırılmakta, konular ile ilgili Yüksek Mahkeme içtihatları oluşmaktadır.
Çalışmamızda konunun yeterince aydınlatılabilmesini sağlamak amacı ile eski ve yeni Ticaret Kanunu düzenlemeleri, aralarındaki farklar, uygulanma zamanları, Yüksek Mahkeme kararları açıklanmaya çalışılmıştır.