Swift ile Mobil Programlamaya Giriş Olcay Taner Yıldız  - Kitap

Swift ile Mobil Programlamaya Giriş

1. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
198
Barkod:
9786054787692
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, bilgisayar mühendisliği eğitimi veren birçok üniversitede seçmeli ders olarak okutulan Mobil Programcılığa Giriş dersi için tasarlanmıştır.
Kitabın birinci bölümünde kısa bir şekilde Swift programlama dili tanıtılmakta; ardından ikinci bölümden onuncu bölüme kadar Swift teknolojileri tanıtılıp uygulamalarıyla birlikte işlenmektedir. Her bölümde önce uygulamanın konusunun ve kullanılacak teknolojilerin tanıtıldığı bir giriş kısmı verilmektedir. İkinci kısımda ise uygulamanın arayüzünün nasıl oluşturulduğu şekillerle okuyucuya anlatılmaktadır. Üçüncü kısımda uygulamanın sınıf şeması okuyucuya verilmektedir. Bu kısımdaki amaç uygulamayı oluşturan sınıfları genel olarak tanıtmaktır. Dördüncü kısımda kullanılacak Swift teknolojileri (bazı durumlarda küçük ölçekli örneklerle) tanıtılmaktadır.
Son olarak, beşinci kısımda uygulamanın tüm sınıflarının Swift kodları gösterilmektedir, bu şekilde öğrencinin IOS teknolojilerinin sadece kodlarını değil aynı zamanda gerçek hayattan alınan problemler üzerinde nasıl uygulandığını da görmesi sağlanmaktadır.