Sigorta Hukuku Hasan Murat Güçlü, Ömer Faruk Seleş, İbrahim Kayhan  - Kitap

Sigorta Hukuku

1. Baskı, 
Mart 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
261
Barkod:
9786257656528
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sigorta Hukuku alanında hazırlanmış olan bu kitap, öncelikle temel kavramlara yer veren özet bir başvuru kaynağı olarak hazırlamaya çalışılmış. Temel kavramlar, tanım ve müesseseleri Kanunun sistematiği, yargı kararları ve doktrin görüşleri esas alınarak, sade ve anlaşılabilir bir şekilde ele almaya gayret gösterilmiş.
"Sigorta Hukuku" adlı kitap temelde altı bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde sigorta kavramı, hukuki niteliği, işlevi, tarihçesi, kaynakları vb. gibi temel kavramları; ikinci bölümde sigorta kuruluşlarını, özellikle acenteyi; üçüncü bölümde sigorta sözleşmesini teferruatlı olarak incelemiş bulunmaktayız. Dördüncü bölümde Sorumluluk Sigortaları, beşinci bölüm ise Can Sigortalarına ilişkin bilgilere yer verilmiş. Kitabın son bölümü olan altıncı bölümü de Sigorta Hukukunda Tahkim konusuna ayırılmış.
Sigorta Hukuku kitabında, her bir özel sigorta türü için ayrı ayrı başlık açılmamış. Ancak gerektiğinde özel sigorta türlerine ilişkin açıklamalar da yapılmış. Özellikle uygulama açısından önemli görülen noktalar detaylı olarak ele alınmaya çalışılmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sigorta Kavramı, İşlevi ve Tarihi
.
Sigorta Kuruluşları
.
Sigorta Sözleşmesi
.
Sorumluluk Sigortaları
.
Can Sigortaları
.
Sigorta Hukukunda Tahkim