Pandemi Sonrası  Yeni Dünya Düzeninde Teknoloji Yönetimi ve İnsani Dijitalizasyon Dr. Sabri Öz, Dr. Duygu Celayir, Dr. Fatma Serab Onursal  - Kitap
Pandemi Sonrası

Yeni Dünya Düzeninde Teknoloji Yönetimi

ve İnsani Dijitalizasyon

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
664
Barkod:
9786052819166
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Pandemi… Tüm dünyayı etkisi altına alan salgının, uluslararası ticaret ve siyasal krizlere de yol açacağı öngörülüyor. Hep söylediğimiz gibi, edebiyat ve sanat bile artık eski demde olmayacak! Yeni normallere alıştırılacağımız bir düzen kapıda.
Kitapta, genel anlamda pandeminin etkileri üzerinde durulmakla birlikte sektörel alanlarda vaka çalışmalarına da yer verilmiş. İş dünyasından ve akademisyenlerden oluşan 34 kişilik dev bir kadroyla pandemi sonrası yeni dünya düzeninde olası gelişmeler ve tahminler değerlendirilmiş. Dijital devrim, entelektüel sermaye, yeni paradigmalar, yeni anlayışlarla risk ve kriz yönetimi, mesleklerin geleceği, uluslararası ticaret, gelir dağılımı, işsizlik ve teknolojik dönüşümün pek çok alanları (robotik teknolojiler, 5G, Endüstri 4.0 vs.) ele alınmış.
Çalışmada, tekstil, otomotiv, tarım, eğitim, lojistik, havacılık, sağlık ve enerji başta olmak üzere bir çok sektöre; finans, muhasebe, reklam marka ve pazarlama gibi birçok disipline ilişkin çalışmalar yer almış. Teknolojik dönüşümün pandemi "sayesinde" hız kazandığı ortak bir yargıdır. Bu hızlı dönüşümün insani boyutları da ayrıca ele alınmış ve "insani dijitalizasyon" kavramı geliştirilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)