Bilişim Sistemi Aracılığıyla Haksız Yarar Sağlama Suçu (TCK m. 244/4) Emre İkbal Açıkgöz  - Kitap

Bilişim Sistemi Aracılığıyla Haksız Yarar Sağlama Suçu

(TCK m. 244/4)

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
173
Barkod:
9786053009467
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
203,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dijital teknolojideki baş döndürücü gelişme ve yenilikler, bilişim sistemlerinde de gerek nitelik gerekse nicelik boyutlarında kapsamlı değişim ve dönüşümlere yol açmış; bu gelişmelerin bir yan ürünü, deyim yerindeyse komplikasyonu ve yeni bir suç türü olarak bilişim suçları ortaya çıkmıştır. Çalışmada, söz konusu suçlardan, bilişim sistemi aracılığıyla haksız yarar sağlama suçu incelenmektedir.
Bilişim sistemlerinin oluşturduğu siber dünya, klasik olarak ifade edebileceğimiz hırsızlık, dolandırıcılık, hakaret, tehdit gibi suçların işlenmesini kolaylaştırmanın yanı s ıra bu dünyaya özgü, haksızlık teşkil eden yeni davranışlar da ortaya çıkarmış ve bu davranışlardan bazıları, hukuk düzenlerince cezai yaptırım altına alınmıştır. Bu yeni haksızlık türlerinden biri de bir yandan bireylerin malvarlığı hukuki değerini, diğer yandan toplumun bilişim sistemlerinin sağlıklı işleyeceğine dair güvenini koruyan, Türk Ceza Kanunu'nun 244. maddesinin 4. fıkrasında düzenlenen "bilişim sistemi aracılığıyla haksız yarar sağlama" suçudur. Söz konusu suç, kanun koyucu tarafından, bilişim sistemleri aracılığıyla elde edilen haksız yararın başka bir suça vücut vermemesi durumunda uygulanacak şekilde düzenlenmiş.
Bu çalışmada hedeflenen de bu özellikli durum çerçevesinde suçun uygulama alanını belirlemek; doktrine ve uygulamaya inceleme konusu suç türü bakımından bütüncül bir bakış açısı getirmektir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilişim Sistemlerine İlişkin Temel Kavramlar ve Genel Olarak Bilişim Suçları
.
Bilişim Sistemi Aracılığıyla Haksız Yarar Sağlama Suçuyla Korunan Hukuki Değer, Suçun Unsurları, Kusurluluk
.
Bilişim Sistemi Aracılığıyla Haksız Yarar Sağlama Suçunda Teşebbüs, İştirak, İçtima, Yaptırım ve Muhakeme
Kitapla İlgili Kategoriler