Roma Hukukunda Exceptio Doli Generalis (Genel Hile Def'i) Dr. Öğr. Üyesi İpek Sevda Söğüt  - Kitap

Roma Hukukunda Exceptio Doli Generalis

(Genel Hile Def'i)

1. Baskı, 
Nisan 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
345
Barkod:
9789753685641
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışma Roma Hukukunda Exceptio Doli Generalis'm kavramsal çerçevesinin ortaya konulması ve uygulanma alanları çerçevesinde, gördüğü fonksiyonların somut olaylar üzerinden incelenmesi ile sınırlı tutulmuş. Ayrıca izah edilen nedenlerle, gördüğü fonksiyonların somutlaştığı uygulama alanları esas alınarak, hukuk metinleri üzerinden inceleme yapılması tercih edilmiş ve bu bağlamda konunun, Hukuk Tarihi açısından ayrıldığı dönemlere göre ele alınmasına yönelik bir metodoloji tercih edilmemiş.
Doktrinde exceptio doli generalis, "genel aldatma defi", "hakkın kötüye kullanılması defi", "hile sebebi ile karşı koyma" şeklinde ifade edilmektedir. Çalışma bağlamında exceptio doli generalis kavramı için tercih edilen Türkçe karşılık, "genel hile defi" olmuş. Özellikle Roma Hukuku terminolojisi açısından, çalışma kapsamında terim birliğine dikkat edilmekle birlikte, exceptio doli generalis'in, excep-tio doli specialis (özel hile defi) ile birlikte ele alındığı kısımlar dışında, sadece "exceptio doli" olarak ifade edildiği her durumda, esasen, çalışma konumuz olan genel hile defi kastedilmektedir.
Uygulama alanlarını kapsamlı bir biçimde ortaya koyabilmek bakımından, latince hukuk metinlerinden azami oranda faydalanılmış, ilgili metinlerin çevirileri mealen yapılarak, mümkün olduğu kadarı ile anlaşılır kılınmaya ve sonrasında da hukuki meselenin izahına çalışılmıştır. Takip edilen sınıflandırmaya dahil olmadığı düşünülen örnekler ise, ana başlıklar altında yer bulmuş.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Exceptio Doli Generalis (Genel Hile Def'i)'in Kavramsal Çerçevesi
.
Exceptio Doli Generalis (Genel Hile Def'i)'in Borçlar Hukukunda Uygulanması
.
Exceptio Doli Generalis (Genel Hile Def'i)'in Diğer Alanlarda Uygulanması