Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarının Türk İdari Yargısına Yansımaları Hüseyin Bilgin  - Kitap

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarının Türk İdari Yargısına Yansımaları

1. Baskı, 
Mayıs 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1024
Barkod:
9786051464039
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
HSYK'nın yeniden yapılanmasına paralel olarak hakim ve savcıların eğitimine büyük bir önem verilmiştir. Hakim ve savcıların eğitimi kapsamında yurt içinde ve yurt dışında birçok eğitim imkanı getirilmiştir. Türk Hukuk Sisteminin uygulayıcılara tanıtılması yanında, evrensel hukuk kurallarının ve özellikle 2004 yılındaki Anayasa değişikliği sonrasında bir iç hukuk kuralı haline gelen Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Sözleşmesinin uygulanmasına ilişkin AİHM kararlarının uygulamacılar tarafından takibine önem verilmiştir. Bu bağlamda hakim ve savcıların AİHM Farkındalığının Artırılması Projesi de hayata geçirilerek proje kapsamında hakim ve savcıların AİHM çalışma ziyaretleri düzenleme imkanı da getirilmiştir. Yine hukukçular için İnsan Hakları Eğitim (HELP) projesi gibi projeler bulunmaktadır.
HSYK'nın eğitimleri sırasında HSYK'nın projeleri ve çalışmaları hakkında yapılan bilgilendirme toplantıları sırasında sayın HSYK üyelerimizin idari yargıdan çeşitli meslektaşların bir arada bulunduğu bir ortamda Sayın Ahmet BERBEROĞLU tarafından AİHM kararlarının öneminden bahsedilirken idari yargıya ve idari yargı yerlerince verilen kararlar hakkında derli toplu bir çalışma olmadığı bu kararların bir araya getirildiği eser bulunmadığının ifade edilmesi üzerine, bu çalışmanın hazırlanılmasına başlanılmış olup 3000 civarında bir karar taraması sonrasında AİHM tarafından verilen ve Türkçeye çevrilmiş olan elimizdeki çalışmaya konu olan kararlar tespit edilerek bir araya getirilmiştir. Bu arada benzer bir çalışma yapmak üzere Danıştay Başkanlığınca da bir komisyon oluşturulmuş ve bu komisyonun çalışma usulüne ilişkin yönerge hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Eki Protokollerle Korunan Haklar
.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin İdari Yargıyla İlgili Verdiği Karar Örnekleri
.
İnsan Hakları Tazminat Komisyonu Başkanlığı
.
Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru ve Anayasa Mahkemesinin İdari Yargı ile İlgili
.
Türk İdari Yargı Yerlerince (Danıştay–Bölge İdare Mahkemesi–İdare Mahkemesi) AİHS ve Eki Protokol Hükümleri İle AİHM Kararlarına Atıf Yapılan Karar Örnekleri
Kitapla İlgili Kategoriler