Diferansiyel Denklemler Faruk Güngör  - Kitap

Diferansiyel Denklemler

4. Baskı, 
Şubat 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
456
Barkod:
9789757463177
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın içeriği, ilk baskısının yapıldığı 1995 yılından beri oldukça genişlemiştir. Daha önceki baskılarda kapsanmayan, Laplace Dönüşümleri ve Denklem Sistemleri üzerine iki yeni bölüm eklenmiş, çok sayıda yazım hataları düzeltilmiş ve bazı kısımlar yeniden yazılmıştır.
Bu kitap, diferansiyel denklemler teorisi ile ilk kez karşılaşan ve standart diferansiyel denklemler kitabında kapsanabilecek konular ötesinde öğrenmek isteyen matematik, fizik ve mühendislik öğrencileri için hazırlanmıştır. Özellikle, giriş kitaplarında yer verilmeyen ancak uygulamalarda sıkça karşılaşılan ikinci mertebe lineer olmayan ve lineer değişken katsayılı denklemler için bazı çözüm yöntemleri açıklanmış, özel fonksiyonların esasını oluşturan özel tipte denklemler ayrıntılı olarak sunulmuştur.
Her bölümde, hemen her kısmın sonunda toplam sayısı 160’ı bulan öğretici nitelikte özenle seçilmiş örnek problem bulunmaktadır. Kitap, okuyucunun kendi kendisine problem çözme tekniğini geliştirmesine yardımcı olmak amacıyla sayıları 500’ü aşan (çeşitli sınav soruları ile beraber) çözülecek problem içermektedir. Bütün problemlerin yanıtları kitabın sonunda verilmiştir. Böylece okuyucu çözdüğü problemin doğruluğundan emin olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Lineer Denklemler ve Sistemler
.
Seri Çözümler
.
Özel Fonksiyonlar
.
Laplace Dönüşümü
.
Lineer Olmayan Denklemler