Bilim İnsanları Bir Keşif Destanı Andrew Robinson  - Kitap

Bilim İnsanları

Bir Keşif Destanı

1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x25
Sayfa:
304
Barkod:
9789750829086
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
0
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilimsel ilerleme her zaman güçlü kişiliklerce sürdürülmüştür. Kitap, Galileo, Newton, Faraday, Darwin, Pasteur ve Marie Curie’den Einstein, Freud, Turing, Crick ve Watson’a bu dikkate değer öncülerin hayatlarını anlatıyor. Çoğu zaman aykırı düşünürler olan bu bilim insanları gelecek nesillere miraslarını bırakabilmek için çalışmalarının tanınması yolunda sık sık muhalif çağdaşlarına karşı mücadele vermek zorunda kaldılar.
Uluslararası seçkin bilim insanları, bilim tarihçileri ve bilim yazarları ekibince yazılan bu kitap gökbiliminden psikolojiye ana bilimsel disiplinleri kapsar. Kronolojik değil, tema temelli düzelenmiş bu kitap en büyük ölçekten, “Evren”den başlar ve adım adım “Yerküre”, “Molekül ve Madde” ve “Atomun İçinde” ile daha küçük ölçeğe doğru ilerler. Son iki bölüm “Yaşam” ve “Beden ve Zihin” olgularına bakar.
Bahsi geçen kırk üç olağanüstü bilim insanının gravür, resim, fotoğraf ve heykelle portreleri yer alır. Buna ilaveten kitap notları, çizimleri, şemaları yanı sıra keşif yolculuklarına daha mahrem bir bakışa izin veren mektupları da içerir.
Bilim İnsanları filizlenen bilim insanlarını, büyük insanların hayatlarını çekici bulanların ve yüzyıllar içerisinde çevremizdeki ve içimizdeki fiziksel dünyayı nasıl anladığımızı merak eden herkesin ilgisini çekecektir.