Satış Sözleşmeleri Nihat Yavuz  - Kitap

Satış Sözleşmeleri

1. Baskı, 
Mayıs 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1029
Barkod:
9786051469089
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
546,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Satış sözleşmesi ekonomik yaşamda son derece önemli bir rol oynamaktadır. O kadar ki en gereklisinden en lüksüne kadar günlük ihtiyaçlarımızın büyük bir kısmını, satış sözleşmesi yapmak suretiyle gerçekleştirmekteyiz. Nitekim tam da bu nedenle satış sözleşmesi, diğer sözleşme çeşitlerinden daha kapsamlı bir şekilde düzenlenmiş bulunmaktadır (TBK mad. 207 - 281 = 74 madde). Dahası var: Satış sözleşmesi başka özel yasalarda da (örneğin 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'nun 17. maddesindeki Taksitle Satış Sözleşmesi gibi) düzenlenmiştir.
Pazarlamacı, tacirin bağımlı bir yardımcısı olduğundan ötürü bu konu da kitapta ayrıca -Pazarlamacılık Sözleşmesi- olarak incelenmiştir. Tellal (simsar) ise satışlarda para karşılığı aracılık yapan kişi olması nedeniyle kitapta kısa olarak da olsa bu konuya ayrıca değinilmiştir.
Hukuk kurallarının uygulanmasında ve bu bağlamda yasayı yorumlayıp onun boşluklarını doldurma konusunda uygulamada izlenen şaşmaz yol Yargıtay kararlarına dayanmaktır. Bu nedenle Yargıtay'ın ilgili dairelerinin 2014 ve 2015 tarihli en yeni kararlarının hemen hepsine kitabın ilgili maddelerinin altında yer verilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
6098 Sayılı Yeni Türk Borçlar Kanununa Göre Satım ve Türleri
.
6502 Sayılı Yeni Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna Göre Tüketici Satışları
.
Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşması (CISG–VSS)
.
Ticari Satışlar
.
Pazarlamacılık Sözleşmeleri