Rekabet Hukuku Uyuşmazlıklarının Uluslararası Tahkim Yoluyla Çözümü Dr. Zeynep Feyza Eker Ayhan  - Kitap

Rekabet Hukuku Uyuşmazlıklarının Uluslararası Tahkim Yoluyla Çözümü

1. Baskı, 
Nisan 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
412
Barkod:
9786051527260
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
210,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uluslararası tahkimin uyuşmazlık çözümünün olağan bir usulü haline gelmesine paralel olarak tüm dünyada tahkime konu olabileceği kabul edilen alanların sayısında bir artış yaşanmıştır. Rekabet hukuku da bunlardan biridir.
Türkiye'de de kamusal niteliği sebebiyle tahkime elverişliliği sorgulanan rekabet hukukundan doğan uyuşmazlıkların hangi hal ve şartlarda tahkime konu olabileceğini mercek altına alan bu çalışma, karşılaştırmalı bir yöntem kullanarak hazırlanmış. Başlangıçta konuya yaklaşımın Türkiye ile paralel olduğu ABD, AB, Fransa ve İsviçre hukuklarında bu anlayışın hangi saiklerle değiştiği detaylı olarak incelenmiş ve Türk hukuku bakımından mevcut durum bu tecrübeler dikkate alınarak değerlendirilmiş. Ayrıca uluslararası tahkimin temel kabul edilen ilkeleri bağlamında ilginç soruları gündeme getiren ve özellikle AB'de uygulanan birleşme ve devralmalarda tahkimin bir izleme aracı olarak kullanılması konusu da çalışma kapsamında ele alınmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Rekabet Hukuku Uyuşmazlıklarının Tahkimde Görülmesi İle İlgili İlk Konu: Tahkime Elverişlilik
.
Çeşitli Ülke Hukuklarında Rekabet Hukuku ve Tahkim İlişkisinin Gelişimi
.
Rekabet Hukuku Konularının Tahkime Konu Olması Bağlamında Önemli Bir Sınır: Haksız Fiillerden Doğan Uyuşmazlıklar Tahkim Şartı Kapsamına Girer mi?
.
"Supranasyonel" Bir Tahkim mi? – Birleşme ve Devralmalarda Bir İzleme Yöntemi Olarak Tahkimin Kullanılması