Genel Muhasebe Muhasebeye Giriş ve Dönem Sonu İşlemleri İffet Görkey Kesimli  - Kitap

Genel Muhasebe

Muhasebeye Giriş ve Dönem Sonu İşlemleri

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
363
Barkod:
9786055100353
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
406,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın amacı; yeni başlayan öğrencilere ve mesleğe adım atanlara, ilk aşamada sade bir biçimde temel muhasebe prensiplerini anlatmaktır. Kanunî değişikliklerin de göz önünde bulundurulduğu bu kitapta. Muhasebe Genel Tebliğine, Vergi Usul Kanununa ve Türk Ticaret Kanununa sadık kalınmıştır.
Muhasebenin gerekliliği ve kısa bir tarihçesi, çeşitli isimlerle anılmakla beraber, Genel Muhasebe 1 ve Genel Muhasebe 2 ya da Dönem Sonu İşlemleri isimli üniversite düzeyinde derslerin içeriklerine uygun anlatım kitapta yer almaktadır. Tekdüzen Hesap Plânında yer alan hesapların açıklamaları, bunları desteklemek amacıyla monografiler ve dönem sonu işlemleri kitabın içeriğini oluşturmaktadır. Finansal Muhasebe ya da Genel Muhasebe branşının dışında kalan konular bu kitaba özellikle alınmamıştır.
İcracı, karar alıcı ve uzman olarak uzun bir süreç içerisinde gözlemlemek fırsatı bulduğum iş dünyasının gereksinimleri örnekleri şekillendirmiş; bankacılık geçmişimin yardımıyla da bankalar, krediler ve kredi kartlarıyla ilgili olan bölümlerde deneyimlerim aksettirilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebenin Anlamı, Gerekliliği Ve Bazı Kavramlar
.
Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği Çerçevesinde Muhasebe
.
Vergi Usul Kanunu (Vuk) Çerçevesinde Bazı Temel Bilgiler
.
Türk Ticaret Kanunu Çerçevesinde Bazı Temel Bilgiler
.
Hesaplar
.
Dönem Sonu İşlemleri
.
Tekdüzen Hesap Plânı
.
Çözümlü Çalışma Soruları