Türkiye'de Ulusal ve Yerel Planlama İlişkileri Mersin İli Örneği Aslı Akay, A. Argun Akdoğan, Mustafa Tamer, Nejla Kılınç  - Kitap

Türkiye'de Ulusal ve Yerel Planlama İlişkileri

Mersin İli Örneği

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
205
Barkod:
9789758918515
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
15,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Aslı Akay, Argun Akdoğan, Mustafa Tamer ve Nejla Kılınç tarafından hazırlanan "Türkiye'de Ulusal ve Yerel Planlama İlişkileri: Mersin İli Örneği" kitabının çıkış noktasını Türkiye'de planlama pratiği içinde gerek merkezi yönetim, gerekse yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilme ihtiyacı oluşturmuştur.
Çalışma kapsamında öncelikle genel anlamda planlama kavramı üzerinde durulmuş, planlama ile ilgili olarak fiziksel ve yönetsel teorilerin neler olduğu ortaya konmuştur. Planlama kavramının Türkiye'de tarihsel gelişimi, planlama pratiğini bu süreç içinde etkileyen politika ve strateji belgeleri, ulusal ve uluslararası anlaşmalar, kuruluşlar çalışma kapsamında yer alan konulardandır.
Türkiye'de genel anlamda yerel ve ulusal ölçekte planlamada yetki konusunda yaşanan sorunlar Mersin İlinde yapılan anket çalışmaları, yuvarlak masa toplantıları ve sözlü görüşmelerle irdelenmiştir. Sonuçta Türkiye'de planlama sürecinin aktörleri tanımlanmış ve çeşitli alanlarda karşılaşılan sorunlar hem fiziksel planlama hem de yönetsel planlama boyutunda değerlendirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yönetsel Planlama Sürecinin Kavramsal Çerçevesi ve Gelişimi
.
Fiziksel Planlama Sürecinin Kavramsal Çerçevesi ve Gelişim
.
Türkiyede Planlamayı Etkileyen Faktörler
.
Türkiyede Ulusal ve Yerel Planlama İlişkileri Mersin İli Örneği Araştırması