Simülasyon Kuramı Üzerine Notlar ve Söyleşiler Oğuz Adanır  - Kitap

Simülasyon Kuramı Üzerine

Notlar ve Söyleşiler

1. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
259
Barkod:
9786058283411
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Simülasyon ülkemizde henüz toplumbilimsel bir kavram olarak yaygınlaşmasa da ultra teknolojiler yada elektronik çağına uygun bir sözcük olmayı sürdürüyor.
Kitabın ilk versiyonu 1999 yılında yayınlanmış ancak zamanla yeni metinler eklenmiş ve çalışma giderek zenginleşmiş. Bu yıl dördüncü kez yayınlanan çalışma diğer üçünden daha zengin. 2006 yılında yayınlanan son baskıyla karşılaştırıldığında üç yeni makale eklendiği görülüyor. Bunlardan biri örneğin (özellikle de silah sanayi ile bir ilişkisi olmayan) teknolojinin kendiliğinden denilebilecek bir şekilde insanlığın gelişmesine katkıda bulunmak yerine tam tersine bu gelişmeyi durdurabileceğini tartışan bir makale. İkincisi yine Fransız düşünce adamının modern sanat üzerine söyledikleri ve yazdıklarından hareketle oluşturulmuş bir makale. Sonuncusu Jean Baudrillard üstüne Çin/ Nanjing Üniversitesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte sunulan ve Marx ile Baudrillard karşılaştırılmasının yapıldığı bir bildiri metni.
Böyle bir çalışmanın Baudrillard'ın düşüncesini derinlemesine, ayrıntılara kadar inerek tanıtma konusunda bir başlangıç olabileceği düşünülmüş.
(Önsözden)