Etkinliklerle Sözcük Öğretimi Yrd. Doç. Dr. Esra Lüle Mert  - Kitap

Etkinliklerle Sözcük Öğretimi

1. Baskı, 
Nisan 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
108
Barkod:
9789944474900
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
29,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Etkinliklerle Sözcük Öğretimi" Türkçenin eğitimi-öğretimi alanında önemli bir süreç olan; ancak gerekli önem ve ilgiyi görememiş sözcük öğretimi alanına, geliştirilen etkinliklerle katkı sağlamayı amaçlayan bir eserdir.
Türkçe öğretimini tümleyen bir süreç olarak ele alman sözcük öğretiminin; bireyin bilişsel, bireysel, zihinsel gelişim aşamaları ile ilişkilendirilmesinin gerekliliğini vurgulayan kitabın birinci bölümünde Türkçe öğretiminden ayrı bir alan olarak düşünülmeyen sözcük öğretimi alanına ilişkin bilgiler sunulmuş ve öğretimi amaçlanan sözvarlığı öğeleri kuramsal olarak tanıtılmıştır. Kitabın ikinci bölümünde anadili eğitimi ve öğretimi sürecinde önemli olan bilişsel gelişim aşamaları ile sözcük öğretimi ilişkilendirilmiş, anadili edinim kuramları kısaca tanıtılmıştır. Ayrıca bir anadili dersi izlencesinde olması gereken özellikler belirtilerek, etkinliklerin çerçeveleri çizilmiştir; kitabın üçüncü bölümünde sözcük öğretimine yönelik etkinlik örnekleri sunulmuştur. Kitabın dördüncü bölümünde sözcük öğretiminin önemli iki boyutu olan atasözü ve deyim sözvarlığı öğelerinin öğretimine katkı sağlayabilmek amacı ile "atasözü ve deyim karikatür" örnekleri yer almıştır; kitabın beşinci bölümünde ise etkinlik önerileri ile sözcük öğretimine ilişkin sonuçlar ve öneriler sunulmuştur.
Kitap başta Türkçe öğretmenlerinin yaşadığı bir sorunsal olan; ancak sınıf öğretmenlerini ve diğer öğretmenleri de ilgilendiren Türkçe dersinin yeterince "açık olmayan" içeriğini anlayabileceği, öğrencilerin de sözcük dağarcığını arttıracak çok sayıda etkinliğe ulaşabileceği bir kaynak özelliğindedir.