Eğitim Bilimlerinde Uygulamalı Meta–Analiz Serkan Dinçer  - Kitap
Eğitim Bilimlerinde

Uygulamalı Meta–Analiz

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
144
Barkod:
9786053648444
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Meta-analiz kelime anlamı açısından incelendiğinde "analizlerin toplanması" anlamına gelmektedir. Ancak istatiksel anlamda bu ifade biraz daha genişletilebilir. Meta-analiz farklı çalışmalardan elde edilen sonuçların birleştirilerek genel bir sonuç elde edilmesi için yapılan analiz anlamına geldiği gibi bir çalışmaya ait sonuçların tekrar analiz edilmesi anlamına da gelmektedir. Uluslararası alanda birçok meta-analiz çalışması olmasına rağmen ulusal literatürde olması gerekenden daha az sayıda meta-analiz çalışması bulunmaktadır. Bunun en önemli nedenlerinden birisi meta-analiz hakkında yeterli kaynak bulunmamasıdır. Diğer bir neden ise meta-analiz hakkında yapılan yorum ve yöntem hatalarıdır.
Bu kitap, öncelikli olarak meta-analizin doğasını anlatmayı amaçlanmıştır. Meta-analizin ne olduğu hakkında detaylı bilgi verildikten sonra bir meta-analiz çalışmasının ilk adımından yayımlanma boyutuna kadarki tüm basamaklar açıklanmıştır.
Bu kaynağın ikinci amacı, eğitim bilimleri araştırmacılarının CMA yazılımı yardımı ile uygulamalı meta-analiz çalışmaları hazırlamalarına yardımcı olmaktır. Kitabın sonunda okuyucuların meta-analiz yönteminin aşamalarını bilmeleri, CMA yazılımı kullanarak meta-analiz çalışmaları yapabilmeleri ve bu çalışmalarını yayımlayabilmeleri beklenmektedir.