İş Hukuku Yargıtay İlke Kararları (2019 – 2021) – Tıpkı Basım Şahin Çil  - Kitap

İş Hukuku Yargıtay İlke Kararları

(2019 – 2021) – Tıpkı Basım

9. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1683
Barkod:
9786050510799
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yargıtay İlke Kararları sekizinci baskı çalışmasında, önceki baskıda yer alan hemen hiçbir karara yer verilmemiş. Ağırlıklı olarak Yargıtay 9.Hukuk Dairesinin yeniden yapılandırılması üzerine Eylül 2020 tarihinden sonra verilen kararların ilgili bölümleri kitaba alınmış ve geriye doğru son birkaç yıla ait önemli kararlar tarih sırasında göre özetlenmiş.
Önceki baskılarda olduğu gibi başlıklar halinde temel kavramlar ele alınmış. Açıklama kısmında konuyla ilgili Yargıtay kararları, öğreti görüşleri çerçevesinde değerlendirmeler yapılmış, bazı bölümlerde özgün görüşlere yer verilmiş.
Yeni dönemde, başta belirli süreli iş sözleşmesi, fazla çalışma, hafta tatili çalışması, yıllık izin, kıdem tazminatı hesabı ile istifanın haklı feshe dönüştürülmesi gibi konularda önemli içtihat değişiklikleri olmuş ve yeni ilkeler ilgili bölümlerde ayrıntılı şekilde ele alınmış, güncel kararlara yer verilmiştir. Kitabın son bölümüne, Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin yeni ilke kararları toplantı yapılan tarih sırasına göre eklenmiş.
Önceki baskılarımızda yer almayan kişisel verilerin korunması ve sosyal medya kullanımıyla ilgili güncel mevzuat ve öğreti görüşleri çerçevesinde çalışma yaşamını ilgilendiren değerlendirmeler yapılmış ve Yargıtay kararları ile bölge adliye mahkemeleri uygulamalarına yer verilmiş.
Yargıtay kararlarının çok büyük çoğunluğunun fesih/kıdem tazminatı ilişkisi ve çalışma/dinlenme süreleri ile ilgili olması sebebiyle bu konular üzerinde daha ayrıntılı olarak durulmuş. Önceki baskılara göre açıklama bölümünde daha ayrıntılı değerlendirmeler yapılmış. Bunun sonucu olarak çalışmanın tek bir ciltte toplanabilmesi için iş yargılaması ile toplu iş hukuku ve sendikalara dair Yargıtay uygulamalarına bu çalışmada yer verilmemiş.
Kitapla İlgili Kategoriler