Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Prof. Dr. Fikri Başoğlu  - Kitap

Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri

3. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
262
Barkod:
9786059666374
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu eser gıda mühendisliği öğrencileri, Teknik Bilimlerin gıda bölümünde okuyan öğrenciler ve bu konuda çalışanlara gıda kalite konusunda yardımcı olması amacıyla oluşturulmuştur.
Gıda kalite kontrol kavramı, gerekliliği vurgulandıktan sonra, temel kavramlar ayrıntılarıyla anlatılmıştır. Sonrasında istatistiksel kalite kontrolüne yer verilmiştir. Gıdalardan örnek alma şekilleri, gerekli ekipman ve mevzuat belirtilmiştir. Ülkemizde gıda kontrolü yapan kuruluşlar ve bunlarla ilgili kanunlar belirtildikten sonra çok kısa gıda mevzuatına değinilmiştir. Günümüzde çok geçerli olan HACCP (gıda güvenlik sistemi), ISO 9000'ler yeterli şekilde vurgulandıktan sonra ayrıntılı şekilde ISO 22000 anlatılmıştır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kalite Kontrol Uygulamasında Genel İlkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarihçesi
.
Gıdalarda Kalite Kontrolün Sınıflandırılması, Gıda Kalite Kontrolün İlkeleri, Kalitenin Tahmini
.
Kalite Kontrol Bölümünün Sorumlulukları ve Organizasyonu
.
Renk
.
Viskozite ve Konsistens
.
Şekil ve Boyutlar
.
Kinestetik ve Tekstür
.
Aroma (Tat ve Koku)
.
Kusurlar
.
Gıdaların Duyusal Değerlendirme Yöntemleri
.
İstatistiksel İşlem İle Proses (İşlem) Kontrol ve Kontrol Kartları
.
Gıda Maddelerinden Örnek Alma, Saklama ve Analize Hazırlama